Trädgårdsdesign skogsträdgård

Trädgårdsdesign skogsträdgård

En skogsträdgård är en trädgård i – eller i anslutning till – en skog. Eller en trädgård där du vill efterlikna skogens atmosfär. Träd och växter spelar en ledande roll i detta.

Skogens atmosfär
När du tänker på skog, tänker du på att gå i det gröna, i svalkan i baldakinen. Om din trädgård gränsar till en skog, eller om det växer några stora träd, kan du utnyttja detta genom att utveckla denna atmosfär. Trädgården känns därför väldigt logisk. När allt kommer omkring använder du elementen från miljön. En skogsträdgård betyder inte att du alltid är i skuggan. Gör dina egna regler för din skogsträdgård.

Skapa en skogsträdgård!
Särskilt i stora trädgårdar kan det vara attraktivt att göra om en del av trädgården till en skogsträdgård. En bit skogsträdgård har många fördelar:

grön;

skydd mot vind;

svalkar;

mycket säsongsupplevelse;

naturvärde.

Skogsträdgården är också ett bra ställe att sätta upp ett dolt trädgårdshus. Med eller utan bastu och veranda. På så sätt kan du koppla av helt i din egen trädgård.

Tips för att sätta upp en skogsträdgård
På huset kan du hålla plantorna lägre eller placera träden längre isär. Detta säkerställer att det finns tillräckligt med ljus runt huset.
På baksidan av trädgården kan du göra en veranda, ett dolt täckt säte.
Vill du ha massor av blommande växter i trädgården? Då är framför allt vår och höst färgglada årstider i skogsträdgården.
Förutom blomning, tänk också på bladkombinationer.
Träd och buskar med höstfärger ger ett sent färgämne.
En fin slingrande stig passar bra i skogen.
Använd massor av tidiga vårlökar, som snödroppe och blåklocka.

Vad annars?
Tycker du att en skogsträdgård är för mörk, eller har du för lite plats för den? Då kan du också tänka dig att skapa en grönskande trädgård, med främst perenner, buskar och ett enda träd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *