Stauder för prärieträdgården

Stauder för prärieträdgården

Prärieträdgården består av prydnadsgräs och blommande perenner. Tillsammans bildar de en dynamisk blandning med mycket färg. Kombinationen av prydnadsgräs och blommor ger prärieträdgården ett mycket naturligt utseende. Eftersom växterna ofta blommar sent har du en attraktiv bild långt in på hösten.
Blommande gräsmark

I Nederländerna ser du fler och fler vackra blommande vägar och blomsterängar. Faktum är att prärieträdgården också är en form av detta. De naturliga blomsterängarna i Nederländerna är dock på topp tidigt på året. De flesta arter, som prästkragar, toppar i maj och juni.

Prairie växter

Prairie trädgårdssorter är ofta som bäst från juli och augusti, ibland fortsätter de att blomma långt in på hösten. Det är därför prärieträdgården är ett så bra komplement till en lantlig eller naturlig trädgård. Blomningstiden kommer att vara månader längre!

Prairie border: perennerna

De vackraste prärieväxterna:
Echinacea
verbena hastata
Rudbeckia
liatris
Vernonia
Aster
baptisia
Helenium
agastache
Prairie border: de prydnadsgräs

De vackraste präriegräsen:
Calamagrostis brachytricha
Calamagrostis x acutiflorum ‘Karl Foerster’
Stipa calamagrostis
Schizachirium scoparium ‘The Blues’
Molinia ‘Transparent’
Molinia caerulea arter
sorghastrum nutans
panic virgatum
Eragrostis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *